Monday, February 2, 2015

mengahhhhh!

Hi, asalamulaikum semua.haih such a busy week. and i will be busy for this 2 month.why? sebab 2 bulan ni lah nak siapkan mini project, assignment, test and sewaktu dengannya. and for your information lagi sebulan lagi nak final! and guess what?tak sampai sebulan pun, tolak cuti raya cina ni seminggu. tolak tidur makan semua tolak and i have a little time to prepare myself for the exam. mengahhhh tak mengahh lah kome.ermm tapi kalau cakap pasal tahap kerajinan tu memang tak tinggi. tapi terpaksa tinggikan jugak tau. sebab kalau pikir mak ayah, hm rasa sedih sangat. sebab diorang harapkan anak diorang berjaya. don't worry mom and dad. i will make you both proud of me one fine day. Allahhurabbi. may Allah ease everything for me, my love , my friend and everybody. 
enough of that, ni ha tadi aku buka facebook. tetiba pula nampak status ni. terkejut edden hihi rasa bangga pun ada jap. thankyouso much awak :'* 
sweet kan ? hiks jangan jealous ye. okay asalamualaikum.

Tuesday, January 27, 2015

just hi!

hi asalamualaikum semua! ai seyy man lama gila tak updates belog. rasanya last update pun tahun awal tahun 2014. eh? entahlah tak ingat. tak pa lah tak penting pun kahkahkah. by the way, how's your life?
hmm? my life? biasa ja. tapi rasanya macam2 dah berubah. apa yang dah berubah? ha conform2 lah umur, umur makin meningkat. makin dewasa, makin tua, makin cantik,  eh terperasan pulak. -.-'
yeps , aku memang busy. actually takda lah busy mana pun tapi busylah. ha nampak tak permainan dia kat situ. ija ija ija -.- yelah sejak dua menjak ni ayat macam keling dah. ni semua sebab pengaruh pengaruh yang tak baik dalam rumah ni hahahahaha sory gugirls. ekcelli bukan busy apa pon, cuma busy dengan kawan2 , assignment, and so on, so on so on so on onoononon....
and, know what? i'm 20 this year . takdak apa yang menggembirakan. i'm getting old.
OKAY THATS ALL.
ASALAMUALAIKUM AGAIN (: 


Sunday, September 22, 2013

alkisahh :)

dan salam sejahtera :D wahhh excited ni . sebab apa ? dah lama gila tak update , actually lepas spm ija dah tak aktif ber belog belog ni tapi entah kenapa tetiba meng"gedik" nak update balik . hahaaha :D 
bila tengok balik post post lama rasa kelakar . haha. wahh banyak bnda berubah dalam hidup ni , sememangnya lumrah hidup apabila segala benda berubah , kan? tapi ... ada satu je yang maintain pasal ija. nak tahu apa? berat :D tinggi :D muahahah *awet muda . menyedapkan hati hahaha. 
pejam celik pejam celik *aucak! hehe kbye* ija dah pon 18 and nak masuk 19 tahun dah . tua dah rupanyaaa -_- dan ija sekarang menghabiskan masa tuanya di UniMAP. Kalau tak pernah dengar mmg nak kena lempang :D hehe jadi warga negeri Thailand Perlis bukan mudah yang disangka . tambah lagi dekat sini cuaca hot hot gitu , hm mmg hot lah kat sini sampai rentung dah ni *happy .__. err haha 
tapi tu tak jadi masalah pon :D Alhamdulillah ija dpt kawan2 yang sangat sangat wonderful kat sini . 
let me introduce you warga KKF 62 :) : 
yang mana satu  pilihan anda? hhaha kbye

dari kiri , nurnadhira afiqah , tapi panggil "nad" dan bukan "nut" *jangan misunderstood. haha sebelah dia , Aina Afiqah , " aina" . yang tengah2 is zaira a.k.a mat lampir . *hehe . sebelah "budak comel yg tudung dia pelik" tu nisa . satu2 nya palapes *hormat sikit haha tapi sikit je ok XD 
alahh lagi 2 orang takda dalam gambar ishkkk spoilller . another two is nadia and fini . time ni kitorg tak rapat sangat dgn mereka . tapi sekarang dah balance dah . mcm satu family yeahh ! :D 
sebenarnya ada seorang lagi iaitu "ada" tapi... apakan daya disebabkan keadaan kesihatan dia yang membimbangkan dia terpaksa stop dulu belajar . :( haihh . apapon , ija harapkan yang terbaik untuk dia . fighting ! we always miss you .haha*tetibe . 
sekian sajalah post untuk kali ni . setelah sekian lama . haha tak tahulah kenapa ayat ija ni terlampau poyos di situ . apapon asalamualaikom dan selamat beramal :) 

Wednesday, December 5, 2012

:)

 
 
hi asalamualaikom you allsss :)
pehhhh lama gilaa tak update belog ni mesti da berlapuk abihh la cakap hanggg -.- 
tak pernah rasa sebusy tahun 2012 ni tahuu lahh *budak SPM* kihh kihh . rindu nak update belog walaupun aku tak tahu nak tulis apa. seriously dah lama tak update terasa kejanggalannya . *macam hot fm pulak. 
okayokay , now exam dah habiss . sekrang aku tengah nak ambil lesen L . Hri ahad ni test undang undang . harapnyaa lulus laaa . kalau tak lulus masakkk aku -.- haa nak tau tak masa yang ceramah 6 jam tu ada dua orang budak ni tersengih sengih tgk aku . laaaaaaaa last last dia nak tahu umur aku jee . *ape entah exxcited bebeno . bila aku bgtahu dia terus dia cakap " ehhhh keciknyaaa !" eisshh takda ayat lain ke . maklum ahh da biasa -.- ergghhh tapi takpela sebab orang cakap kecik itu comel hahahahahaha. *perasan kau nyah. 
sejuk perut aku -.- 
hemmm sejak abis exam nihhh tak tahu nak buat apa . borinn borinn . dah lah dilamun rinduuu ni :/ tahun depan da tak sekolah lagi . tak jumpa kawan kawan lagi  
okaylha * nangis jup* asalamualaikom :')  
-sahabat selamanyaa-
 

Wednesday, October 3, 2012

TAKUT WEH

 
hi wah dah lama gila tak mengupdate blog ni . rasanya dah berlapuk bersawang semua ada ni fuhhhh~! tiup skitt :P 
pejam celik pejam celik pejam celik sekarang dah bulan 10 da pon . YA ALLAH .. rasa macam baru semalam je aku daftar masuk form 1. oke lupakan sekarang aku dah besar panjang dah kalau dulu-2 umur 17 ni dah boleh kahwin dah eh eh eh . mak aku cakap dah jadi anak dara dah . wahahah *anak dara ke ? * aku sedar aku macam budak2 lagi kan . k fine XD 
sebulan lagi lahh .. YA ALLAH..  takutnyaaaaaaaaaa. macam macam dah aku pikir pasal exam SPM ni . mcmmana kalau itu  ? macammana kalau ini ? macammana kalau.... *pengsan jap* kalaulah dapat dicepatkan masa dunia ni dah lama aku forward kan . takmahu rasanya nak lalui SPM ni tapi bila aku tanya orang yang dewasa daripada aku mesti diorang kate "alah rilexlah semua orang pun pernah lalui benda tu " CAKAP SENANG !
takpa yang penting aku ada family and kawan2 aku sentiasa sokong aku walau apapun yang terjadi :)
doakan aku ehh ? pada sesiapa yang membaca ni :DD thnkss <3 
JASAMU DIKENANG ! *versi boboiboy*
copyright© 2011. all right reserved by hasnizazul